Hinnasto pihasuunnittelulle ja puutarhan hoitotöille

Pihasuunnittelussa kannattaa olla yhteydessä ammattilaiseen  varsinkin jos aikoo uutta kotia rakentaa. Niitä kauniita puita tai isoja kiviä voi pihalla hyödyntää, ei kannata kaikkia hävittää 🙂

Minulla on kokemusta (koriste)kasveista yli 20 vuoden ajalta, eli osaan kertoa mitä ei kannata pihalle laittaa 🙂 , kasveja on kotipihasta löytynyt parhaillaan yli 500 sorttia.

Ja kun se kaivinkone on pihalla niin siitähän kannattaa ottaa kaikki irti. Pääsee sitten vähemmällä lapioimisella kun talo on valmis.

Vanhaa pihaa voi myös uudistaa, kun ne tarpeet muuttuu. Uuden kodin pihasta halutaan oman näköinen tai lapset ovat kasvaneet hiekkalaatikolta pois.

Vihertiipertti toimii Oulun talousalueella.

Suunnittelu uudiskohteisiin onnistuu myös talvella.

Pihasuunnitelma, neuvonta- tai pihahoitokäynti on myös kiva lahjaidea! Hääpari vois ilahtua? Tai anoppi?

Suunnittelupiirrokset tehdään käsityönä. Hinta määräytyy aina kohteen ja tarpeiden mukaan (neuvontakäynnin hinta on kiinteä).

Suunnitelmien/luonnossuunnitelman hintoihin sisältyy yksi tarpeellisen kestoinen  käynti  (noin 1 tunti) kohteessa, sekä suunnitelman esittely kun se on valmis. Tällä hetkellä toimitaan niin että suunnitelma tuodaan postilootaan ja sitten soitellaan ja käydään se yhdessä läpi, etänä turvallisesti siis.

Jos  Neuvontakäynnin jälkeen tulee tarvetta laajempaan suunnitelmaan (yleis- tai luonnossuunnitelmaan) niin sekin onnistuu.

Hintoja on vaikea antaa ihan apteekin malliin, kun ei ole kahta samalaista pihaa, käyttäjää eikä toivetta. Jos on paljon mittaamista (vanhat puut ja pensaat pitää mittailla paikalleen) ja pihalle halutaan paljon toimintoja, niin aikaahan siinä menee.

Mökkipihallekin voisi teettää suunnitelman tai pyytää neuvontakäynnille? Kovin kamalan kauas en lähde, mutta jos sauna on lämmin ja uimavesi sula, nii saatanhan mää tulla käymään!

Matkakulut :  Matkakulut kuuluvat hintaan Yleissuunnitelmassa ja Luonnossuunnitelmassa. Pienemmissä:  20 kilometrin yhdensuuntanen matka kuuluu hintaan, sen yli menevästä kilometristä sitte laskutettaan (0,56 e km, sis alv24%). Maksuaikaa yksityshenkilölle on 14 vrk laskun päiväyksestä. Laskuttajana Brang Oy.

 Luonnossuunnitelma  on hyvä ratkaisu uusiskohteisiin, joissa ei vielä tarkasti tiedä mitä on tulossa ja minne. Tästä kuitenkin selviää kulkuväylät, kasvimaan paikka, pihasaunan sijainti, pensasryhmät…

Yleissuunnitelma on se tarkin. Tässä on kerrottu piirrosten lisäksi kasvimäärät, maa-ainesmäärät , eli tarkempi kuin luonnoskuva.

Osasuunnitelma tarkoittaa nimensämukaisessti pihan osan suunnitelmaa. tämä voi olla perennapenkki, hyötykasvimaan perustaminen tms.

Neuvontakäynti
1-2 tuntia kestävän neuvontakäynnin sisältö muotoutuu tarpeiden mukaan. Tästä saat kattavan tietopaketin itsellesi, räätälöitynä juuri teidän pihallenne.

Puutarhan hoitotyöt
Näitä tehdään aikataulun antaessa myöten. Paljon on hoidettu omenapuita, ja leikattu pensasaitoja.

Laskutusyhteistyö toimii Brang Oy:n kanssa. https://brang.fi/