Kuvaa yrttikurssin maisemista. Kuvan otti Pertti Harmaala. Kiitos :)
Kuvaa yrttikurssin maisemista. Kuvan otti Pertti Harmaala. Kiitos 🙂

Ookko ite ti vaikka sun työporukka kiinnostunu tutustumaan tarkemmin luonnon villivihanneksiin tai sieniin? Siellä kasvaa vaikka mitä herkkua, ne kannattaa kerräillä teeaineiksi tai vaikka tehä leipää!

Sieniä voijaan kerräillä, ja opetella käsittelyä. Aika monesti kuulee, että kyllähä minä kerräisin ku tykkään syyväkki, vaa ku en ossaa. Se on muuten aika ekolokinenki näkökuluma, se eväs tuolla mettässä on ilimasta punikkitattileivänjatketta…

Me voijjaan yhesä sopia semmonen reissu (max 15 henkilöä, kesto 3-4 tuntia) josa käyvvään tutustumasa ja kerräämäsä villivihanneksia tai sieniä ihan tuolta puhtaasta luonnosta. Poimijakorttiki on mahollista suorittaa.

Villivihannesten kerruu ajottuu toukokuun puolivälistä noin juhannukselle

Sieniaika   on elokuulta alakaen. Ja ku nuo vuojet ei oo velijiä keskenää, niin mittää tarkkaa aikaa ei voi antaa. Mutta ota yhteyttä nii sovitaa sulle tai työporukalle, kaveriporukalle sopivan tuntunen setti!

Kurssille mahtuu max 15 henkilöä (min 5) ja kurssin hinta on 30e/henkilö. Lapset alle 12 v ilmaiseksi vanhemman mukana.

Ilmoittautumiset mielellään sähköpostilla tanja@vihertiipertti.com. Ilmoittautuneille tulee tarkempaa infoa paikasta ja varustautumisesta.

Mahdollista tilauksesta myös saada maastoruokailu, esim nokipannukahvit, pakuriteetä ja nokkoslätty tai tattitoast…

KYSY RYHMÄTARJOUKSIA!

AJANKOHTAISET KURSSIT: http://vihertiipertti.com/?product_cat=kurssit

Alla aika fantsun makunen leipä. Iliman lisäaineita 🙂

NOKKOSRIESKA (2kpl)
5 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 dl nokkosta (ryöpättynä ja hienonnettuna)
3 dl vehnäjauhoja
7 dl ohrajauhoja
Liuota suola veteen. Lisää joukkoon nokkossilppu ja jauho nopeasti ja tasaiseksi sekoittaen. Painele taikina jauhotetuin käsin kahdeksi ohueksi rieskaksi. Pistele ja paista 250°C n. 15 min ruskeapilkulliseksi.